48279
Book
In basket
Czy cukier nas zabija? Przez dziesięciolecia unikaliśmy tłuszczu, aby spełnić ogólnie przyjęte zalecenia dotyczące redukcji jego spożycia. Udało nam się zmniejszyć nasze całkowite spożycie tłuszczu i zastąpić je tak zwanymi zdrowymi węglowodanami – przede wszystkim rafinowanymi ziarnami i cukrem. Jakie były konsekwencje dowiesz się z tej książki. Autor twierdzi, że otyłość, cukrzyca i zaburzenia metaboliczne urosły do rozmiarów epidemii. Potwierdza to licznymi badaniami. Choroby serca są nadal naszym największym zabójcą. Podporządkowaliśmy się radom „ekspertów” i w rezultacie jesteśmy teraz bardziej chorzy niż kiedykolwiek wcześniej. Co poszło nie tak? Zastąpienie tłuszczu rafinowanymi węglowodanami było najgorszym błędem dietetycznym XX wieku i doprowadziło do niebotycznych poziomów chorób przewlekłych, których doświadczamy dzisiaj.
Availability:
Wypożyczalnia Filii w Świętej
There are copies available to loan: sygn. 615 (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Fat heals, sugar kills, 2019
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia na stronach 383-405.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again